Cornulete

Printeaza

Cornulete din: faina, lamaie, ulei, bors, drojdie, esente, zahar pudra, gem.

 

Ingrediente:Cornulete

  • 600 g făină
  • coajă de lămâie
  • 1 pahar de ulei
  • 1/2 pahar de borş
  • 40 g drojdie
  • esenţe
  • zahăr pudră
  • gem

 

Mod de preparare:

Toate ingredientele se amestecă, se frământă bine, apoi se lasă la frigider 5-10 minute.

Se în­tinde o foaie din care se taie triunghiuri, care se umplu cu gem, rahat, nucă sau bucăţele de fructe şi se rulează.

Comuleţele se aşază într-o tavă şi se dau la cuptor la foc potrivit.

Când sunt gata, se scot şi se pudrează fierbinţi cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Cornulete cu cascaval si chimen

Cornulete fragede cu gem de fructe de padure

Cornulete fragede cu gem de fructe de padure din: drojdie, lapte, zahar, unt, oua, sare, faina, gem de fructe de padure, zahar pudra, zahar vanilinat. Ingrediente: 20 g drojdie 4 linguri lapte 4 linguriţe zahăr 160 g unt 3 gălbenuşuri 1 praf de sare făină Pentru umplutură şi decor: 250 g gem de fructe de […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca din: untura, faina, oua, sare, smantana, nuca, zahar, zahar vanilinat. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g untură 500 g făină 6 gălbenuşuri 1 praf de sare 3-4 linguri smântână Pentru umplutură: 6 albuşuri 300 g nucă măcinată 300 g zahăr 3 plicuri zahăr vanilinat   Mod de preparare: Pregăteşti aluatul aşa: Amesteci […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.