Cornuleţe fragede cu untură si smantană

Printeaza

Cornuleţe fragede cu untură si smantană din: untura, smantana, faina, praf de copt, lamaie, sare, nuca.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Cornuleţe fragede cu untură si smantană

  • 400 g untură
  • 400 g smântână
  • 1 kg făină albă
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 lămâie
  • 1 linguriţă de sare
  • rahat sau nucă

 

Mod de preparare:

Pui într-un castron untura pe care ai ţinut-o la temperatura camerei, adaugi smântână, pui cam 1/2 kg făină, praful de copt stins cu lămâie şi sarea. Incepi să frămânţi şi mai adaugi făină până se desprinde aluatul de pe mână.

Aluatul nu trebuie să fie prea vârtos, de aceea adaugi făină cât cuprinde, lei apoi câte o bucată din el, o aşezi pe planşeta pudrată cu făină şi întinzi cu sucitorul o foaie subţire de mai puţin 1/2 cm. Tai foaia în pătate mai mari, cu latura de 3-4 cm.

Pui pe fiecare pătrat câte un cubuleţ de rahat sau umplu­tură de nucă, rulezi şi le aşezi în tava de la aragaz bine uscată. Dai apoi comuleţele le foc potrivit.

Când devin aurii, le scoţi din cuptor, le aşezi pe platou, apoi le pudrezi cu zahăr pudră. Sunt foarte gustoase, copiii mei le adoră. Din acest aluat mai poţi face biscuiţi cu diverse forme sau margarete pe care le pudrezi cu zahăr pudră.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • cornulete cu untura si smantana
  • cornulete fragede cu untura si smantana
  • cornulete fragede cu untura
  • biscuiti cu untura si smantana
  • cornulete fragede cu smantana
  • cornulete cu smantana
  • cornulete cu smantana si untura
  • cornulete foarte fragede cu untura
  • cornulete cu untura
  • Biscuiti cu untura

1 comentariu

  1. Bianca Varlan

    Foarte bune cornuletele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.