Cornulete de post cu gem

Printeaza

Cornulete de post cu gem din: ulei, bors, faina, drojdie, zahar, sare, gem, zahar pudra.

Cornulete_de_post_cu_gem

Ingrediente:

  • 250 ml ulei
  • 125 ml borş
  • 500 g făină
  • 25 g drojdie
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare

Pentru umplutură:

  • gem, după gust

Pentru servit:

  • zahăr pudră

 

 

Mod de preparare:

Drojdia şi zahărul se amestecă bine apoi se adaugă uleiul, sarea, borşul şi se continuă amestecarea.

Se pune făina treptat, frământând pen­tru a obţine un aluat omogen, care se lasă să se odihnească 30 de minute.

Din aluat se rup bucăţi de mărimea unei mandarine, care se întind în foaie cu sucitorul pe masa presărată cu făină şi se taie pătrate.

Se pune gem într-un colţ, se rulează şi se aşază toate în tava de copt tapetată cu făină. Se coc 20 de minute. După răcire se presară cu zahăr pudră.

Cornulete de post cu gem

Cornulete_de_post_cu_gem

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Cornulete de post

Cornulete de post din: margarina, sifon, praf de copt, amoniu, coaja de lamaie, vanilie, faina. Ingrediente: 1 pachet margarină 1/2 cană sifon 1/2 plic parf de copt o linguriţă amoniu pentru prăjituri coajă de lămâie (sau de portocală) vanilie făină cât cuprinde apă minerală sau sifon   Mod de preparare: Din toate cele de mai […]

 

Cornulete delicioase cu nucă

Retete de post: Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat din: faina, margarina, apa, otet, rahat, zahar. Ingrediente: faina (circa 350 g) 1 pachet margarina 3 linguri apa o lingura otet rahat pentru umplut zahar pudra + 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Se freaca intre palme faina cu margarina, pana ce amestecul devine nisipos, apoi se adauga apa si […]

 

Cornulete delicioase de post

Retete de post: Cornulete si ineluse

Cornulete si ineluse din: faina, margarina, apa, otet, bicarbonat, sare, lamaie, vanilie, nuca, gem, esenta de rom, zahar, rahat. Ingrediente aluat: 800 g faina 600 g margarina 10 linguri de apa clocotita + 5 linguri otet varf de cutit de sare + 10 g bicarbonat de sodiu 15 g coaja rasa de lamaie 1 g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.