Cornulete cu unt si nuca

Printeaza

Cornulete cu unt si nuca din: faina, unt, zahar, nuca, sare.

Ingrediente:Cornulete_cu_unt_si_nuca

  • 200 g făină albă superioară
  • 200 g unt proaspăt
  • 110 g zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 110 g nucă măcinată
  • 1 gălbenuş
  • puţină sare

 

Mod de preparare:

Cerni făina, o freci cu untul moale, pui zahărul, sarea, zahărul vanilat, gălbenuşul şi nuca măcinată.

Frămânţi un aluat din care modelezi suluri subţiri, pe planşeta presărată cu puţină făină. Tai bucăţele de aluat de 4 cm. Formezi în palme cornuleţe şi le coci în tava unsă şi pudrată cu făină.

Apoi dai cornuleţele prin zahăr vani lat şi le pui direct în cutii de plastic cu capac, unde le laşi timp de 3-4 zile.

Cornulete cu unt si nuca

Cornulete_cu_unt_si_nuca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.