Cornuleţe cu prune

Printeaza

Cornuleţe cu prune

Cornuleţe cu prune

Ingrediente:

  • 300 g unt
  • 3 oua
  • 250 g zahar tos
  • 300 g faina
  • praf de copt
  • un borcan de gem de prune
  • o lingura de pesmet
  • 4 pliculete cu zahar vanilat
  • sare
  • esenta de migdale
  • 100 g nuca
  • zahar pudra
  • pudra de scortisoara

 

Mod de preparare:

Făina se cerne, se amestecă bine cu un pliculeţ cu praf de copt şi o jumătate de linguriţă de sare.

Untul se taie în cubuleţe şi se pune în mijlocul făinii, împreună cu ouăle, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi o linguriţă de esenţă de migdale.

Se adaugă zahărul tos, se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Gemul de prune se amestecă ‘ bine cu zahărul vanilinat rămas, nuca măcinată şi pesmetul. Se întinde o foaie din aluat cu grosimea de un centimetru şi se taie în fâşii lungi, late de cinci centimetri.

Pe mijlocul fiecărei fâşii se pune umplutură, i se dă formă de fitil,,se înfăşoară cu folie ali¬mentară şi se introduce timp de zece minute la rece.

Se taie fitilele în bucăţi, se aşază în tavă, se introduc în cuptor şi se coc.

Cornuleţe cu prune.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bune cornuletele astea cu gem de prune. Eu mai fac cu gem de caise.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.