Cornulete cu nuca si iaurt

Printeaza

Cornulete cu nuca si iaurt din: untura, iaurt, oua, zahar, bicarbonat, extract de vanilie, coajă rasă de lămâie, faina, sare, nuca, lapte, esenţă de rom, cacao, zahăr pudră.

Ingrediente pentru aluat: Cornulete_cu_nuca_si_iaurt

  • 200 g untură
  • 200 g iaurt
  • 1 ou
  • 5 linguri zahăr
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • coajă rasă de lămâie
  • 500-550 g făină
  • un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  •  1 castron nucă măcinată
  • 1 cănită lapte fierbinte
  • 5-6 linguri zahăr
  • 2 linguriţe esenţă de rom
  • 1 lingură cacao
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Intr-un vas pui untura, oul, zahărul, praful de sare şi le mixezi, până obţii o cremă. încorporezi iaurtul, coaja rasă de lămâ­ie şi extractul de vanilie. La final, adaugi bicarbonatul, făina cernută treptat, până ce aluatul devine nelipicios, dar foarte uşor de modelat.

Il laşi să se odihnească 20-30 de minpte. Peste nuca măcinată torni lapte fierbinte, piţţin câte puţin, până obţii o pastă mai groasă. Adaugi zahărul, esenţa de rom, cacaua şi le amestecf bine. Pe masa de lucru presari puţină făină albă.

Rupi o bucăţică din aluat, îi dai o formă dreptunghiulară, apoi o tai pătrăţele. Pe fiecare pătrăţel, pe mijloc, pui puţină umplutură, apoi uneşti câte două colţuri opuse de aluat. La fel procedezi cu toate cornuleţele. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă şi aşezi cornuleţele.

Le introduci în cuptorul încins până se rumenesc uşor deasupra, dar nu foarte mult. Când sunt gata le scoţi, le laşi 10 minute să se răcorească, apoi le pudrezi cu zahăr. Le păstrezi într-o cutie cu capac sau într-un bol acoperit cu folie alimentară.

Cornulete cu nuca si iaurt

Cornulete_cu_nuca_si_iaurt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.