Cornet cu frişcă sau cremă

Printeaza

 

Ingrediente:Cornet cu frişcă sau cremă

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1/2 pahar vin
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri rom
  • făină cît cuprinde

Ingrediente crema: 500 g lapte, 2 linguri făină, 3 ouă, 100 g unt, 250 g zahăr, 1 praf de vanilie, ou pentru uns.

 

Mod de preparare:

Se freacă untul cu zahărul şi oul, se adaugă apoi vinul, romul, uleiul şi la urmă făina. Se frămîntă un aluat potrivitşi se lasă 10-15 min să se odih­nească.

Se întinde apoi o foaie de 1/2 cm. Se taie fîşii cu care se îmbracă formele speciale (cornetele), se ung cu ou şi se punla copt.

Cînd rulourile sînt coapte se scot şi după ce s-au răcit se umplu cu frişcă sau cu cremă.

Pentru cremă se pune la fiert laptele, se adaugă apoi treptat în el ouăle dinainte frecate cu zahărul şi făina, amestecînd cu lingură pînă ce se îngroaşă.

Cînd se răceşte, se adaugă praful de vanilie şi untul frecat ca o spumă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.