Corn cu rahat si cu gem

Printeaza

Corn cu rahat si cu gem

Ingrediente:

  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 275 ml apa
  • 2 linguri de miere
  • 100 g zahar tos
  • 3 oua
  • 500 g faina
  • 150 g unt
  • ½ de lingurita de sare
  • 200 g rahat
  • Gem de coacaze
  • Unt pentru tava

Mod de preparare:

Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si putina faina. Cand a crescut sufficient, se adauga restul de zahar tos, sarea si untul. Se pun 2 oua, mierea si se amesteca totul cu un tel.

Se toarna in mijlocul fainii si se framanta pana cand rezulta un aluat omogen. Daca este nevoie, se mai adauga faina. Se lasa la dospit 30 de minute, se intinde o foaie groasa de un centimetru si se taie in triunghiuri mari.

Se aseaza bucatelele de rahat, se ruleaza sub forma de corn si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Se ung cu ou batut, se introduce tava in cuptor si se coc. In loc de rahat se poate folosi gem de coacaze. Se serveste alaturi cu un pahar de limonada.

Incoming search terms:

  • corn cu rahat

1 comentariu

  1. Le fac des copiilor cornuri cu gem si lor le plac foarte mult. O sa incerc sa fac si aceasta reteta de corn cu rahat si cu gem.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.