Cordon bleu cu vinete

Printeaza

Cordon bleu cu vinete din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper.

Se spune că acest preparat a fost inventat în Franța, în secolul al XVI-lea, de către un bucătar al regelui Henric al III-lea, care a creat un fel de mâncare în formă de panglică albastră (cordon bleu) pentru a o onora pe Caterina de Medici, soția regelui.

 

Ingrediente:Cordon bleu cu vinete

  • 1 vânătă medie
  • 100 g caşcaval
  • 100 g bacon
  • 2 ouă
  • făină
  • pesmet
  • ulei
  • sare
  • piper.

 

Mod de preparare:

Se spală vânătă, se taie în felii subţiri şi se sărează.

După ce se scurg bine, se aşază pe fiecare felie de vânătă câte o felie de caşcaval şi una de bacon.

Se acoperă cu altă felie de vânătă, se fixează bine cu o scobitoare, apoi se tăvălesc prin făină, ou şi pesmet.

Se rumenesc în ulei încins, pe ambele părţi.

Se servesc cu salata.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Cordon bleu exotic

Cordon bleu prajit in pesmet

Cordon bleu prajit in pesmet din:  piept de pui, sunca, cascaval, oua, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 8 felii şuncă 4 fileuri piept de pui 4 felii caşcaval 2 ouă 4 linguri făină 4 linguri pesmet ulei, pentru prăjit   Mod de preparare: Fiecare bucată de carne se bate cu ciocanul special de şniţele. Se aşază […]

Cordon bleu cu vinete

Cordon bleu cu carne de vitel 

Cordon bleu cu carne de vitel din: carne, cascaval, sunca, faina, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 4 felii carne de viţel 4 felii caşcaval 4 felii şuncă făină pesmet un ou unt sare piper   Mod de preparare: Carnea se bate şi se presară cu sare şi piper. Pe fiecare bucată de carne se aşază o felie […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.