Corabioare napoletane

Printeaza

Corabioare napoletane din: faina, unt, branza, busuioc, ardei, ceapa, masline, dovlecei, ulei, cimbru, rosii, sare, piper.

Ingrediente:Corabioare_napoletane

  • 250 g făină
  • 250 g unt
  • 250 g brânză de vaci
  • 1 linguriţă cu busuioc uscat
  • ardei iute roşu, uscat şi pisat
  • sare

Pentru umplutura:

  • 2 cepe
  • 2 ardei graşi verzi
  • 25 g măsline fără sâmburi
  • 1 dovlecel mic
  • 4 linguri cu ulei
  • 4 rămurele de cimbru proaspăt
  • 1/2 kg roşii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pasează cât mai fin brânza de vaci, adaugă untul moale şi amestecă bine. După ce s-a omogenizat totul, pune făina, sarea, ardeiul pisat, busuiocul.

Frământă 2-3 minute şi lasă aluatul să se odihnească 20 de minute la rece.

Pune în uleiul încins ceapa tăiată solzişori şi ardeiul felii. Când s-au înmuiat, adaugă dovlecelul rondele. Amestecă şi lasă încă 3 minute pe foc. Sărează, piperează după gust.

Intinde aluatul într-o foaie de 3 mm grosime şi taie-l în dreptunghiuri măricele. Ridică marginile (cam 2 cm) şi lipeşte colţurile astfel încât să formezi o corăbioară/tăviţă.

Umple corăbioarele cu amestecul de legume, garniseşte cu roşii tăiate felii şi sferturi de măsline. Fărâmiţează puţin cimbru deasupra şi dă la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.