Corăbioare cu fructe glasate

Printeaza

O reteta de corabioare cu fructe glasate din: pepene, capsuni, afine, zmeura, kiwi, otet balsamic, coaja de portocala, suc de portocale si zahar brun.

Ingrediente:Corăbioare cu fructe glasate

  • 1 pepene mare dulce
  • 350 g capsuni curatate de codite si taiate in sferturi
  • 150 g afine
  • 125 g zmeura
  • 2 kiwi descojite taiate in doua si apoi in felii subtiri

Pentru glazura de portocale:

  • 4 linguri otet balsamic
  • un praf coaja rasa de portocala
  • 2 linguri suc proaspat de portocale
  • 2 lingurite zahar brun

 

Mod de preparare:

Intai se prepara glazura. Se combina otetul balsamic cu coaja si zeama de portocala si cu zaharul brun intr-un vas pentru cuptorul cu microunde.

Se incalzeste 2-3 minute la gradatia maxima in cuptorul cu microunde sau pana cand capata consistenta unui sirop.

Alta varianta este sa se puna ingredientele intr-o craticioara la foc potrivit 4-5 minute. Se lasa glazura deoparte.

Se taie pepenele galben in doua si se curata miezul de seminte si de fibre.

Folosind o cupa speciala pentru inghetata sau o lingura mai mica se scobesc din pulpa pepenelui cat mai multe bile

. Se pun bilele de pepene, capsunile, afinele, zmeura si kiwi intr-un castron mare.

Se scobesc bine cojile de pepene, apoi se taie fiecare in doua, obtinandu-se patru „corabioare“.

Se stropesc fructele cu glazura de portocale. Se aranjeaza fructele glasate in corabioare si se servesc.

Corăbioare cu fructe glasate

Corăbioare cu fructe glasate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.