Copanele andaluze

Printeaza

Copanele andaluze din: copanele de pui, sare, piper, ulei, masline, ardei, rosie, usturoi, sherry.

Ingrediente:Copanele_andaluze

  • 6-8 copane de pui
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • 10 măsline negre din borcan
  • 1 ardei iute roşu
  • 1 roşie uscată
  • 3 căţei de usturoi
  • 75 ml sherry sec

 

Mod de preparare:

Copanele de pui se sărează şi se piperează, după care se prăjesc într-o tigaie în puţin ulei, până se rumenesc. Se ţin pe foc (cu capac) încă circa 30 de minute până când sunt bine pătrunse, apoi se lasă la răcit.

Carnea se desface de pe oase şi se taie în bucăţi mari. Măslinele se scurg şi se taie rondele, după ce li s-au scos sâmburii.

Se curăţă ardeiul, se spală şi se taie pe din două. Pulpa se taie mărunt, după ce s-au îndepărtat sâmburii şi cotorul. Roşia se taie cubulete, iar usturoiul se curăţă şi se taie feliuţe.

Se preîncălzeşte cuptorul la 150 °C. Se amestecă carnea de pui, usturoiul, bucăţelele de ardei iute, de roşie şi de măsline şi se aşează într-o formă termorezistentă.

Peste amestec se picură sherry-ul, apoi se bagă la cuptor circa 20 de minute (la 150 °C).

Copanele andaluze

Copanele_andaluze

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.