Copane in sos picant

Printeaza

Copane in sos picant din: copane de pui, sare, piper alb, ulei, piure de rosii, cimbru, busuioc, ulei de masline, sos chilli, zahar, usturoi, otet balsamic, hrean, dovlecei, ardei, rosii chilli si ceapa rosie.

Ingrediente:Copane_in_sos_picant

  • 8 copane de pui
  • sare
  • piper alb
  • ulei pentru prajit

pentru sos:

  • 600 g piure de rosii
  • cimbru
  • busuioc
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • 2-3 lingurite sos chilli
  • o lingura zahar
  • o lingura pasta de usturoi
  • 2 lingurite otet balsamic
  • o lingurita hrean

pentru granitura:

  • 2 dovlecei
  • 4 ardei
  • 300 g rosii cherry
  • 2 cepe rosii

 

Mod de preparare:

Se curăţă copanele de pieliţe, se spală, se înţeapă pe toată supra­faţa şi se condimentează. Se încinge uleiul şi se pun copanele la prăjit. După ce s-au rumenit, se scot într-un bol, pe un prosop absorbant de bucătărie.

Piureul de roşii se toarnă într-o cratiţă şi se adaugă condimentele şi uleiul de măsline. Se lasă să fiarbă la foc mic până scad. Spre sfârşit, se toarnă sosul chili şi oţe­tul balsamic. Se amestecă uşor şi se pune peste pulpiţele rumenite.

Intre timp, se curăţă ardeii, cea­pa, dovleceii, roşiile, se spală şi se taie. Se călesc în puţin ulei, cât să se înmoaie şi se potrivesc cu sare şi piper. Se servesc cu copanele.

Copane in sos picant

Copane_in_sos_picant

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.