Copane de pui glazurate cu gem

Printeaza

Copane de pui glazurate cu gem din: gem de mango, ceapa, otet, hot sauce, ulei de masline, copane de pui, sare si piper.

Ingrediente:Copane de pui glazurate cu gem

  • 2/3 ceasca gem de mango
  • 2 linguri ceapa de tuns tocata
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri hot sauce
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 copane intregi fara piele
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat

 

Mod de preparare:

Pregătiţi grătarul, aranjând jarul spre marginile vetrei, astfel încât să rămână o zonă liberă în mijloc. Amestecaţi bine gemul, ceapa, oţetul şi sosul iute.

Puneţi deoparte 1/4 ceaşcă din amestec.

Ungeţi uniform cu ulei copanele, presăraţi sare şi piper.

Puneţi o tavă de aluminiu de unică folosinţă în zona fără jar a vetrei grătarului. Puneţi copanele pe grătar, deasupra zonei fără jar. Ungeţi carnea cu cca 2 linguri din sosul cu gem. Puneţi capacul special peste grătar.

Frigeţi carnea cam 90 minute, întor­când-o şi ungând-o cu sos la fiecare 20 minute.

Serviţi copanele stropite cu sos.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Copane de pui crocante

Copane de pui crocante din: copane de pui, lapte batut, boia, piper, faina, ulei. Ingrediente: 2 kg copane de pui inferioare 400 ml lapte batut 1/2 lingurita boia 1 lingura piper rosu 300 g faina ulei pentru prajit in baie   Mod de preparare: Imparte carnea în două pungi de plastic şi adaugă în fiecare […]

Copane de pui cu broccoli

Copane de pui cu broccoli din: pulpe de pui, sare, piper, lamai, broccoli, usturoi, vin, supa, seminte de susan. Ingrediente: 4 pulpe de pui (a circa 200g) sare piper 2 lamai 500 g broccoli 4 catei de usturoi 100 ml vin alb sec 125 ml supa 2-3 linguri seminte de susan   Mod de preparare: […]

Copane de pui la cuptor

Copane de pui la cuptor din: copane de pui, portocale, lamaie, piper rosu, vin, ulei de masline, tarhon. Ingrediente: 12 copane de pui 2 portocale mici, taiate felii 1 lamaie, taiata felii 1 lingurita piper rosu, zdrobit 100 ml vin alb sec 2 linguri ulei de masline cateva fire de tarhon, tocat   Mod de […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.