Copane de pui cu sos de smantana si vin

Printeaza

Copane de pui cu sos de smantana si vin din: unt, ulei, copane de pui, ceapa, vin alb, smantana, struguri albi

Ingrediente: Copane_de_pui_cu_sos_de_smantana_si_vin

  • 30 g unt
  • 1 lingură cu ulei
  • 4 copane de pui
  • 1 ceapă curăţaţă şi tăiată mărunt
  • 250 ml vin alb
  • 100 ml smântână
  • 250 g struguri albi
  • sare şi piper negru măcinat

Mod de preparare:

Incălzeşte untul şi uleiul într-o tigaie şi aşază copanele cu faţa în jos. Prăjeşte-le timp de 5 minute la foc mediu, până când pielea devine maronie, apoi întoarce-le şi prăjeşte-le încă 5 minute. Scoate-le din tigaie.

Adaugă ceapa în aceeaşi tigaie şi căleşte-o timp de 5-7 minute. Adaugă copanele şi toarnă vinul. Acoperă tigaia şi lasă să fiarbă carnea 25-30 de minute. Scoate carnea din tigaie. Fierbe sosul rămas până se reduce la jumătate.

Adaugă smântână, boabele de struguri şi asezonează cu sare şi piper negru măcinat. Lasă să fiarbă până când sosul a mai scăzut, apoi pune carnea în tigaie.
Serveşte copanele cu sosul de smântână, vin şi boabe de struguri.

Copane de pui cu sos de smantana si vin

Copane_de_pui_cu_sos_de_smantana_si_vin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.