Copane de pui cu sos de smantana si vin
PrinteazaCopane de pui cu sos de smantana si vin din: unt, ulei, copane de pui, ceapa, vin alb, smantana, struguri albi
- 30 g unt
- 1 lingură cu ulei
- 4 copane de pui
- 1 ceapă curăţaţă şi tăiată mărunt
- 250 ml vin alb
- 100 ml smântână
- 250 g struguri albi
- sare şi piper negru măcinat
Mod de preparare:
Incălzeşte untul şi uleiul într-o tigaie şi aşază copanele cu faţa în jos. Prăjeşte-le timp de 5 minute la foc mediu, până când pielea devine maronie, apoi întoarce-le şi prăjeşte-le încă 5 minute. Scoate-le din tigaie.
Adaugă ceapa în aceeaşi tigaie şi căleşte-o timp de 5-7 minute. Adaugă copanele şi toarnă vinul. Acoperă tigaia şi lasă să fiarbă carnea 25-30 de minute. Scoate carnea din tigaie. Fierbe sosul rămas până se reduce la jumătate.
Adaugă smântână, boabele de struguri şi asezonează cu sare şi piper negru măcinat. Lasă să fiarbă până când sosul a mai scăzut, apoi pune carnea în tigaie.
Serveşte copanele cu sosul de smântână, vin şi boabe de struguri.
Copane de pui cu sos de smantana si vin
Pofta buna!