Consumul de proteine slabe, cum ar fi, carnea de pui și pește reduce riscul de deces

Printeaza

Consumul de proteine slabe, cum ar fi, carnea de pui și pește reduce riscul de decesConsumul de proteine slabe, cum ar fi cele din nuci, carne de pui și pește reduce riscul de deces, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard, citat de agenția France Presse şi Agerpres.

Cercetarea a fost realizată pe mai mult de 130.000 de persoane timp de trei decenii. Potrivit rezultatelor studiului, consumul de carne roșie sau alte proteine grase cum ar fi ouăle și brânza nu crește riscul de deces în rândul persoanelor sănătoase.

“Așteptările cu privire la impact sunt mai puțin importante în grupul de persoane cu un stil de viață sănătos, dar nu și la acela la care această legătură dispare complet”, a precizat Mingyang Song , cercetător la Massachusetts General Hospital și coautor al studiului.

Cercetarea mai arată că persoanele care beau mult alcool, care sunt supraponderale, fumează sau nu fac sport sunt susceptibile de a avea un risc de deces crescut în caz de consum excesiv de proteine.

“Când ne-am uitat mai îndeaproape la date, am constatat că grupul de persoane cu un stil de viață nesănătos a consumat mai multă carne roșie, ouă și produse lactate bogate în materii grase, în timp ce grupul de persoane cu un stil de viață sănătos consumă mai mult pește și păsări de curte”, a completat cercetătorul.

Potrivit sursei citate, proteinele cu cel mai mare risc se găsesc în carnea roșie.

 

Articol preluat de aici.


Poate te intereseaza si:

Medicina naturista: Urzicile

Medicina naturista: Urzicile

Gloria lor începe brusc, primă­vara, când sunt transformate în sucuri de sănătate şi în bucate de post. Pişcăcioase şi nu prea mândre la înfăţişare, n-ai zice că ele fac bine şi la obraz, dar fac, dându-i o pros­pe­ţime cu totul deosebită: prospeţime de pri­măvară. Iată câteva sfaturi care vă aju­tă să “înverziţi”. Loţiune tonică cu […]

Cum sa slabim fara regim

Cum sa slabim fara regim

Dacă vă preocupă silueta, iată câ­teva recomandări care vă aju­tă să slăbiţi, fără dietă şi fără prea mare bătaie de cap. Mâncaţi salate! Un castron cu salată din legume proaspete de sezon – ridichi, ceapă ver­de, salată şi usturoi verde, leurdă, un­tişor, urzici şi spanac (opărite scurt), la care se adaugă puţin suc de lămâie […]

Despre boala Alzheimer

Despre boala Alzheimer

Există temeri că, în 2030, aproape 20% din populaţia continentului nostru va suferi de Alzheimer. Trăim astăzi într-o societate din ce în ce mai îmbătrânită. Desigur, e foarte ispititoare perspectiva ca, după ce ne-am retras din activitatea profesională, să avem încă mult timp liber­tatea de a ne ocupa cu alte lucruri, care ne fac plăcere […]

Stomatita aftoasă: cauze, simptome şi tratament

Stomatita aftoasă: cauze, simptome şi tratament

Caracterizată prin apariţia în cavitatea orală a ulcerelor dureroase cu formă rotundă sau ovală, stomatita aftoasă recurenta este o tulburare frecvenţă a mucoasei orale care afectează aproximativ 30% din populaţie. Studiile sugerează că femeile sunt mai frecvent afectate de această afecţiune decât bărbaţii, de asemenea, aceasta este mai des întâlnită la persoanele de culoare albă, […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.