Consomeu simplu de vita
PrinteazaConsomeu simplu de vita din: oase de vita, carne de vita, telina, albitura, morcov, piper, ceapa, oua, sare, coniac.
- 2 kg oase de vita
- 2-3 kg carne de vită fără os
- 200 g ţelină
- 150 g albitură
- 200 g morcov
- piper
- 150 g ceapă
- 2 ouă
- sare
- 25 ml coniac
Mod de preparare:
Opăriţi oasele de vacă, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert cu apă rece. Când compoziţia clocoteşte, luaţi spuma şi adăugaţi 3/4 din zarzavat.
Lăsaţi vasul să fiarbă, pe foc domol, 4 ore; adăugaţi, din când în când, apă fierbinte. Separat, tocaţi carnea şi combinaţi-o cu albuşul de ou. Restul de zarzavat tăiaţi-l julien şi combinaţi-l cu carnea de vacă tocată, albuşul, coniacul, sarea, piperul şi zeama strecurată.
Fierbeţi consomeul din nou 1 1/2 oră, strecuraţi-l prin tifon, degresaţi-l şi serviţi-l fierbinte cu diverse garnituri. Consomeul este gata şi poate fi servit.
Pofta buna!