Consomeu simplu de vita

Printeaza

Consomeu simplu de vita din: oase de vita, carne de vita, telina, albitura, morcov, piper, ceapa, oua, sare, coniac.

Ingrediente:Consomeu simplu de vita

  • 2 kg oase de vita
  • 2-3 kg carne de vită fără os
  • 200 g ţelină
  • 150 g albitură
  • 200 g morcov
  • piper
  • 150 g ceapă
  • 2 ouă
  • sare
  • 25 ml coniac

Mod de preparare:

Opăriţi oasele de vacă, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert cu apă rece. Când compoziţia clocoteşte, luaţi spuma şi adăugaţi 3/4 din zarzavat.

Lăsaţi vasul să fiarbă, pe foc domol, 4 ore; adăugaţi, din când în când, apă fierbinte. Separat, tocaţi carnea şi combinaţi-o cu albuşul de ou. Restul de zarzavat tăiaţi-l julien şi combinaţi-l cu carnea de vacă tocată, albuşul, coniacul, sarea, piperul şi zeama strecurată.

Fierbeţi consomeul din nou 1 1/2 oră, strecuraţi-l prin tifon, degresaţi-l şi serviţi-l fierbinte cu diverse garnituri. Consomeul este gata şi poate fi servit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.