Conserve si muraturi: Prune murate
PrinteazaO reteta de prune murate din: prune, apa, otet, zahar, miere, scortisoara, cuisoare si sare.
- 5 kg prune
- 2 l apa
- 1 l otet
- 250 g zahar
- 200 g miere
- 1 lingurita scortisoara rasa
- 3 cuisoare
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Alegeţi prune mai tari, bine coapte, spălaţi-le şi aşezaţi-le în borcane curate, uscate. Fierbeţi oţetul şi apa 5 minute împreună, adă- ugându-se şi celelalte ingrediente. Turnaţi lichidul astfel obţinut, fierbinte, peste prune.
Inchideţi borcanele ermetic, cu capac filetat 4 sau se leagă cu celofan pus în strat dublu. Pentru a fi siguri că nu vor fermenta, puneţi în oţetul care fierbe câte o aspirină zdrobită pentru fiecare borcan. Prunele preparate astfel se servesc cu fripturi şi se potrivesc foarte bine cu mâncăruri din carne de porc.
Prune murate
Pofta buna!