Conserva de rosii la borcan

Printeaza

Conserva de rosii la borcan din: rosii, sare grunjoasa, ulei de floarea-soarelui.

Ingrediente:Conserva de rosii la borcan

  • 2 kg roşii mici şi tari
  • 4 kg roşii coapte bine
  • 6 linguri sare grunjoasă
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Roşiile coapte se dau pe 1 răzătoarea mare, iar sucul se pune la fiert, la foc mic, până scade 5 cm. Roşiile mici se înţeapă cu o scobitoare din loc în loc şi se aşază în borcane, apoi se presară câte 1 lingură de sare în fiecare borcan.

Se strecoară sucul printr-o sită deasă şi se toarnă peste roşiile din borcane, fierbinte. Se toarnă în fiecare borcan câte un strat subţire de ulei, se capsează şi se fierb la bain-marie 50 min.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.