Conserva picanta cu mango

Printeaza

O reteta delicioasa de conserva picanta cu mango din: fructe de mango, zahar brun, zahar tos, zeama si coaja de lamaie, otet de vin alb, seminte de cardamom, boabe de coriandru, ghimbir, chilli sau boia iute, usturoi si mac.

Ingrediente:Conserva picanta cu mango

  • 6 fructe de mango, curatate de coaja si taiate cuburi
  • 300 g zahar brun
  • 400 g zahar tos
  • zeama si coaja rasa de la 2 lamai
  • 500 ml otet de vin alb
  • 1 lingura seminte de cardamom
  • 1 lingura boabe de coriandru, rumenite si zdrobite
  • 1/2 lingurita praf de curry
  • 1 lingurita ghimbir razuit
  • 1/2 lingurita chilli sau boia iute
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita mac

 

Mod de preparare:

Intr-un vas larg, pune fructele, zahărul şi lămâia, amestecă şi lasă să stea peste noapte. Adaugă ingredientele rămase şi pune vasul foc mic timp de 10 minute, până când zahărul se dizolvă.

Măreşte flacăra si lasă să fiarbă timp de 30 de minute, până cân se îngroaşă şi se leagă.

Toarnă fierbilte în borcane sterilizate şi încnide-le ermetic cu capaee sau cu celofan. Se pot consuma după minimun 2 săptămâni.

Conserva picanta cu mango

Conserva picanta cu mango

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.