Conserva de legume cu ciuperci si frunze de dafin

Printeaza

Conserva de legume cu ciuperci si frunze de dafin din: ardei capia, gogosari, ardei grasi, vinete, morcov, ciuperci champignon, sare grunjoasa, frunze de dafin, boabe de piper.

Ingrediente:Conserva_de_legume_cu_ciuperci_si_frunze_de_dafin

  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg gogoșari
  • 1 kg ardei grași
  • 2 kg vinete
  • 1 kg morcov
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 4 kg roșii
  • sare grunjoasă neiodată
  • frunze de dafin
  • boabe de piper

 

Mod de preparare:

Speli morcovii, îi cureți și-i dai prin răzătoarea mare. Ardeii, îi speli, le îndepărtezi cotoarele și semințele și-i tai fideluță. Vinetele le tai cubulețe, cam de 1 cm. La fel procedezi și cu ciupercile. Roșiile le opărești, le descojești și le tai felii, ca pentru salată.

Pui într-un vas toate legumele, adaugi sarea, frunzele de dafin și piperul și amesteci.

Borcanele le speli și le sterilizezi în cuptor. Umpli borcanele cu această compoziție, le pui la gură o bucată de folie de aluminiu și fierbi borcanele pe baie de apă o oră după ce au început să dea în clocot.

Îndepărtezi folia și dacă mai este nevoie folosești tocana dintr-un borcan pentru a le umple pe celelalte. Dacă nu ai cămară, poți pune deasupra în fiecare borcan câte o jumătate de aspirină și astfel tocana nu va fermenta peste iarnă.

Înfiletezi capacele, întorci borcanele cu fundul în sus și le lași la răcit până a doua zi, când le așezi într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui.

Conserva de legume cu ciuperci si frunze de dafin

Conserva_de_legume_cu_ciuperci_si_frunze_de_dafin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.