Conserva de ardei grasi umpluti cu varza din: ardei, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, varza, sare, hrean, frunze de visin, frunze de telina, boabe de mustar, otet. Ingrediente: 15-20 ardei graşi mari 3 morcovi o ţelină un pătrunjel un păstârnac 2 verze sare hrean frunze de vişin frunze de ţelină boabe de muştar oţet Mod […]
Conserva de ardei grasi umpluti cu varza rosie
PrinteazaConserva de ardei grasi umpluti cu varza rosie din: ardei, varza rosie, morcov, frunze de visin si de telina, boabe de mustar, sare, otet.
- ardei graşi şi varză roşie câte avem,
- un morcov
- frunze de vişin şi de ţelină
- un săculeţ cu boabe de muştar
- oţet
- sare
Mod de preparare:
Se aleg ardeii graşi, se curăţă, se spală bine şi se lasă să se scurgă de apă.
Se toacă varza mărunt şi se umplu ardeii, îndesând-o bine. în locul cotorului se pune o felie subţire de morcov sau de varză.
Ardeii umpluţi se bagă în borcan, iar deasupra se pun frunze de vişin şi de ţelină, săculeţul cu boabele de muştar şi două scândurele.
Se pregăteşte oţetul adăugând, la un litru de oţet de 9°, doi litru de apă şi câte o lingură de sare pentru fiecare litru de lichid.
Se aşează vasul cu oţet pe foc şi, când clocoteşte, se toarnă în borcan peste ardei.
Se închide imediat borcanul cu folie adezivă ori cu celofan, iar când s-a răcit se aşează la păstrat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Conserva de ardei grasi umpluti cu varza
Pofta buna!