Conopida pane in pesmet
PrinteazaConopida pane in pesmet din: conopida, unt, pesmet, faina, lamaie, oua, ulei, sare, piper.
- 1,8 kg conopidă
- 100 g unt
- 150 g pesmet
- 60 g făină
- zeama de la 1 lămâie
- 3 ouă
- 300 ml ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se spală conopida, se curăţă de frunze şi se rupe în bucheţele, care se fierb 30 de minute îh apă cu sare. După ce a fiert, conopida se scurge bine, se zdrobeşte cu furculiţa, se amestecă cu 2 linguri de făină şi cu un gălbenuş, piper şi sare şi se modelează mici chiftele.
Chiftelele se dau prin făină, ouă bătute şi pesmet şi se prăjesc în ulei până se rumenesc pe ambele părţi.
Pofta buna!