Conopida la cuptor cu ciuperci

Printeaza

Conopida la cuptor cu ciuperci din: conopida, unt, faina, lapte, cascaval, cimbru, ciuperci, sofran, sare, piper.

Ingrediente:Conopida la cuptor cu ciuperci

  • o conopidă mică
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 500 ml lapte
  • 50 g caşcaval
  • o linguriţă cimbru
  • 3-4 linguri ciuperci conservate
  • şofran, pentru culoare
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Conopida curăţată se desparte în mici buchetele care se pun la fiert în apă cu sare.

Intre timp, se topeşte untul, se pune făina, se lasă 2-3 secunde şi se toarnă laptele. Se amestecă pentru desfacere şi se lasă 5 minute la fiert.

Se ia sosul de pe foc, se pun şofranul, caşcavalul, piperul şi cimbrul. Ciupercile se trec sub un jet de apă şi se pun într-un vas de cuptor.

Se pune şi conopida, se toarnă sosul şi se lasă la cuptor pentru 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.