Conopida la cuptor cu branza rasa

Printeaza

Conopida la cuptor cu branza rasa din: conopida, unt, faina, lapte, smantana, branza, pesmet, sare.

Ingrediente:Conopida la cuptor cu branza rasa

  • 1 kg conopidă
  • 3 linguri unt
  • 1 lingură făină
  • 1 cană lapte
  • 1-2 linguri smântână
  • 3 linguri brânză rasă
  • 1 lingură pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Conopida se curăţă bine, se spală şi apoi se desface în bucheţele. Se fierbe în apă cu sare cam 25 de minute, apoi se pune la scurs. Intr-o cratiţă de circa 3 I sau, mai bine, într-o tavă din sticlă termorezistentă, unsă cu unt, se aşază bucheţelele de conopidă.

Separat, se pregăteşte un sos alb: se prăjeşte făina într-o lingură de unt, apoi se stinge cu laptele (sau cu zeama în care a fiert conopida). Se mai fierbe puţin, însă sosul trebuie să fie destul de subţire (de consistenţa unei smântâni foarte subţiri).

Dacă este nevoie, în sos se adaugă 1-2 pahare din zeama în care a fiert conopida. Când sosul este gata, se lasă să se răcească puţin, apoi se amestecă cu smântână şi cu brânza rasă şi se toarnă cât mai uniform peste bucheţelele de conopidă din tavă. Deasupra se presară pesmet şi se pune restul de unt (distribuit cât mai uniform).

Tava se pune la cuptor la foc mai iute şi, când s-a rumenit deasupra, conopida poate fi servită.

Ca şi în alte cazuri, în loc de sos alb se poate folosi o cană de smântână amestecată cu o lingură de făină.

De menţionat că în locul untului se poate folosi ulei, însă mâncarea îşi pierde din savoare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.