Conopida in otet

Printeaza

Conopida in otet din: conopida, otet, sare, piper, morcov, dafin, apa.

Ingrediente:Conopida in otet

  • o conopidă
  • sare
  • oţet

Pentru saramură:

  • 15 g sare/litru de apă
  • o linguriţă oţet/litru de apă
  • un morcov
  •  boabe de piper
  • 1-2 foi de dafin/borcan

 

Mod de preparare:

Conopida se desface bucheţele care se acoperă cu apă rece în care se pun 2 linguri sare şi o lingură oţet. Se lasă aşa pentru o oră. Se pun apoi în apă clocotită pentru 2 minute, se scot şi se lasă 10 minute în apă rece.

Se pun apoi în borcane, cu morcovul tăiat, boabe de piper şi foi de dafin. Se pregăteşte saramura cu sare şi oţet în cantităţile menţionate.

Se toarnă saramura clocotită peste conopidă, se pun capace şi se sterilizează pentru 45 de minute la bain-marie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.