Conopida in bacon

Printeaza

Conopida in bacon din: conopida, bacon afumat, ardei capia, rosii, ceapa rosie, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, cimbru si cascaval.

Ingrediente:Conopida_in_bacon

  • o conopida de un kg
  • 300 g bacon afumat
  • 4-5 ardei capia
  • 4-5 rosii
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 catei usturoi
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • o legatura patrunjel
  • cimbru uscat
  • 100 g cascaval

 

Mod de rpeparare:

Se desface conopida în bucheţele cât mai mici, care se spală şi se pun să fiarbă câteva minute în apă cu un praf de sare. După ce au clocotit şi s-au înmuiat, se scot în sită şi se lasă să se răcorească. Se spală şi se curăţă ceapa şi ardeii, apoi se taie mărunt. Se călesc în puţin ulei până se înmoaie şi se stropesc cu apă.

Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi se condimentează cu sare, cimbru şi piper, după preferinţă. 3. După ce a scăzut sosul de legume, se opreşte focul şi se lasă la tempe­ratura camerei. Separat, se feliază caşcavalul si baconul. Bucheţelele de conopidă se înfăşoară în feliile de caşcaval şi bacon.

Sosul de legume se toarnă în tavă, se adaugă conopida şi usturoiul feliat. Se lasă la cuptor aproximativ 40 de minute să se rumenească. După ce s-au rumenit, se serveşte ornat cu pătrunjel proaspăt.

Conopida in bacon

Conopida_in_bacon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.