Conopida gratinata cu sos

Printeaza

Conopida gratinata cu sos din: conopida, morcov, cascaval, nucsoara, unt, faina, lapte, telemea, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Conopida gratinata cu sos

  • 1 conopidă mică
  • 1 morcov mare
  • caşcaval
  • nucşoară

Pentru sos:

  • 1/2 pachet unt
  • 3 linguri făină
  • 300 ml lapte
  • 200 g telemea de vacă
  • 1 legătură ceapă verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli conopida, o rupi în bucheţele şi o fierbi puţin în apă cu sare, împreună cu morcovul mărunţit şi le laşi la scurs.

Pentru sos, pe foc mic, topeşti untul, apoi adaugi fă­ina, laptele, amestecând con­stant. După ce se îngroaşă, razi brânza, pui sare şi piper, după gust, şi omogenizezi compoziţia, lăsând-o câteva minute la foc mic.

La final, încorporezi şi ceapa verde tocată.

Intr-un vas termorezistent, tapetat, pui conopida şi (morcovul, iar peste ele, torni sosul şi razi caşcavalul, după gust. Dai totul la cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte.

La servire, poţi presăra nucşoară.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sa stii ca ise foarte buna conopida facuta in felul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.