Conopida gratinata cu rosii si usturoi

Printeaza

Conopida gratinata cu rosii si usturoi din: conopidă,  ardei graşi roşii, rosii, cascaval, patrunjel, sare, piper, busuioc, unt.

Conopida_gratinata_cu_rosii_si_usturoi

Ingrediente:

  • 1 conopidă, tăiată în bucheţele
  • 2 ardei graşi roşii, tocaţi
  • 2 rosii, tocate
  • 150 g cascaval
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspăt
  • unt

Mod de preparare:

Incingi cuptorul şi ungi cu puţin unt patru forme. într-o oală cu apă clocotind, opăreşti bucheţelele de conopidă aproxi­mativ 5 minute.

In acest timp, pui într-un blender roşiile, ardeii, usturoiul, pătrunjelul, sarea şi piperul. Mixezi câteva secunde până obţii o pastă mai groasă.

Torni din această compoziţie în forme, aşezi bucheţelele de conopidă şi dai la cuptor 20-30 de minute. Cu 5 minute înain­te de a le scoate, presari caşcaval răzuit şi mai laşi la cuptor. Le serveşti calde, ornate cu frunze de busuioc.

Conopida gratinata cu rosii si usturoi

Conopida_gratinata_cu_rosii_si_usturoi

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A iesit foarte buna conopida

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.