Conopida gratinata cu bacon si broccoli

Printeaza

Conopida gratinata cu bacon si broccoli din: conopida, broccoli, bacon, cascaval, sare, piper, unt, faina, lapte.

Ingrediente:Conopida_gratinata_cu_bacon_si_broccoli

  • 250 g conopidă
  • 250 g broccoli
  • 150 g bacon cubuleţe
  • caşcaval ras
  • sare
  • piper

Pentru sosul alb:

  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 500 ml lapte

Mod de preparare:

Se pune apă cu sare la fiert şi, când dă în clocot, se adau­gă bucheţelele de conopidă şi broccoli.

Se lasă 20 de minute şi, între timp, se face sosul alb, pentru care se topeşte untul şi se pu­ne făina. Se lasă un minut pe foc, se toarnă laptele progresiv, amestecând. Se sărează si se piperepză.

Conopida si broccoli se scurg si se pun într-un vas de cuptor, se amestecă bine cu cubuletele de bacon, se toarnă sosul, se presară caşcaval ras si se dă la cuptor 20 de minute.

Conopida gratinata cu bacon si broccoli

Conopida_gratinata_cu_bacon_si_broccoli

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.