Conopida gratinata

Printeaza

O reteta delicioasa de conopida cu:conopida, unt, pesmet, patrunjel, faina, lapte, mustar, cascaval, sare.

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 25 g unt
  • 2 linguri cu pesmet pătrunjel

Ingrediente sos:

  • 45 g unt
  • 45 g făină
  • 300 ml lapte
  • 1 linguriţă cu muştar fin
  • 150 g caşcaval ras
  • sare

 

Mod de preparare:

Desfă conopida în bucheţele mai mari şi opăreşte-o în apă cu sare. Separat, unge un vas termorezistent cu unt şi tapetează-l cu pesmet. Aşa­ză bucheţelele de conopidă scurse bine.

Intr-o crăticioară, topeşte untul. Adau­gă făina şi amestecă energic pentru a se desface toate cocoloaşele. Toarnă treptat laptele şi lasă pe foc să dea în câteva clocote.

Incorporează muştarul şi caşcavalul ras. Toarnă totul peste conopidă şi lasă la cuptor 25-30 de minute. Serveşte cu verdeaţa tocată fin.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.