Conopidă cu ficătei de pui

Printeaza

O reteta de conopida cu ficatei de pui din: conopida, morcov, ficatei de pui, ulei, cascaval, oua, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Conopidă cu ficătei de pui

  • 600 g conopida
  • 1 morcov mare
  • 500 g ficatei de pui
  • 50 ml ulei
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfaceţi conopida în bu­cheţele, spălaţi-o şi fierbeţi-o împreună cu morcovul curăţat. Tăiaţi apoi morcovul în fâşii subţiri. Curăţaţi ficăţeii de pieli­ţe, spălaţi-i, scurgeţi-i de apă şi ştergeţi-i cu şerveţele absorban­te. Prăjiţi-i în ulei, la foc potrivit, până când se rumenesc bine pe toate părţile, apoi condi- mentaţi-i cu sare şi piper.

Daţi caşcavalul pe răzătoarea mare şi amestecaţi-l cu ouăle bătute. Puneţi într-o tavă rotundă, mai înaltă, conopida fiartă şi ficăţeii. Printre acestea puneţi fâşii de morcov fiert. Turnaţi deasupra amestecul de caşcaval şi ou şi puneţi tava în cuptorul încins.

Coaceţi preparatul la foc potrivit spre mare, circa 20-25 de minute, sau până când se rumeneşte uniform deasupra. Lăsaţi-110-15 minute să se răcească înainte de servire.

Conopidă cu ficătei de pui

Conopidă cu ficătei de pui

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.