Conopida cu usturoi si menta

Printeaza

Conopida cu usturoi si menta din: conopida, oua, usturoi, ceapa, frunze de patrunjel, menta, faina, chimen, lapte, ienibahar, cuisoare, cardamom, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Conopida_cu_usturoi_si_menta

  • 700 g conopida
  • 2 oua
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • cate 1/2 legatura frunze de patrunjel si menta verde
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita seminte de chimen macinate
  • 100 ml lapte
  • cate 1 varf de cutit ienibahar, cuisoare si cardamom macinate
  • sare
  • piper
  • 6 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Desfaci conopida în bucheţele pe care le fierbi pentru 10 minute, în apă cu sare. O scurgi şi o laşi să se răcească. Cureţi ceapa şi usturoiul. Mixezi în blender ceapa, usturoiul, menta, pătrunjelul, ouăle, făina, laptele şi condimentele uscate. Sărezi după gust amestecul rezultat.

Incingi uleiul într-o tigaie şi prăjeşti la foc mediu conopida trecută prin amestecul condimentat, până când capătă o culoare aurie. Scoţi buchetele pe hârtie absorbantă şi le serveşti cu lipie libaneză şi cu o salată mixtă, din legume de sezon.

Conopida cu usturoi si menta

Conopida_cu_usturoi_si_menta

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa icnerc, pare simplu si bun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.