Conopida cu usturoi si menta
PrinteazaConopida cu usturoi si menta din: conopida, oua, usturoi, ceapa, frunze de patrunjel, menta, faina, chimen, lapte, ienibahar, cuisoare, cardamom, sare, piper, ulei.
- 700 g conopida
- 2 oua
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- cate 1/2 legatura frunze de patrunjel si menta verde
- 5 linguri faina
- 1 lingurita seminte de chimen macinate
- 100 ml lapte
- cate 1 varf de cutit ienibahar, cuisoare si cardamom macinate
- sare
- piper
- 6 linguri ulei
Mod de preparare:
Desfaci conopida în bucheţele pe care le fierbi pentru 10 minute, în apă cu sare. O scurgi şi o laşi să se răcească. Cureţi ceapa şi usturoiul. Mixezi în blender ceapa, usturoiul, menta, pătrunjelul, ouăle, făina, laptele şi condimentele uscate. Sărezi după gust amestecul rezultat.
Incingi uleiul într-o tigaie şi prăjeşti la foc mediu conopida trecută prin amestecul condimentat, până când capătă o culoare aurie. Scoţi buchetele pe hârtie absorbantă şi le serveşti cu lipie libaneză şi cu o salată mixtă, din legume de sezon.
Conopida cu usturoi si menta
Pofta buna!
O sa icnerc, pare simplu si bun