Conopidă cu şuncă afumată si branză

Printeaza

Conopidă cu şuncă afumată si branză

Ingrediente:Conopida cu sunca afumata si branza

  • 1 conopidă
  • 100 g şunculiţă afu­mată
  • 100 g brânză sărată
  • 1/4 pachet de unt
  • 3 roşii
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă muştar
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli conopida, o desfaci bu­cheţele şi o fierbi în apă cu sare. In acest timp dai roşiile pe râzătoare şi le înăbuşi apoi cu o lingură de ulei, pe foc mic. După ce zeama a scăzut, adaugi zahărul, muştarul, sare, piper, mai dai sosul într-un clo­cot şi-l tragi deoparte.

Tai apoi şunculiţă bucăţele şi dai brânza pe râzătoare. Intr-un vas rezistent la căldură uns cu unt şi tapetat cu pesmet aşezi un strat de conopidă, o parte de şunculiţă şi torni jumătate din sos. Pui apoi un alt strat de conopidă, jumătate din brânză, şunculiţă rămasă si puţin sos.

Aşezi ultimul strat de conopidă peste care presari brânza, pesmetul, sosul ramas şi dai mâncarea pentru 20 de minute la cuptor. E bună numai caldă, iar dacă o reîncălzeşti ori o pui la cuptor, ori la bain-marie.

Conopidă cu şuncă afumată si branză

Conopida cu sunca afumata si branza

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.