Conopida cu smantana si cascaval

Printeaza

Conopida cu smantana si cascaval din: conopida, smantana, cascaval, unt, pesmet, sare.

Ingrediente:Conopida cu smantana si cascaval

  • 1 conopidă (sub 1 kg)
  • 150 g caşcaval
  • 200 g smântână grasă
  • 50 g unt
  • 3 linguri de pesmet alb
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală conopida, desfă-o în bucheţele de mărime potrivită şi pune-o la fiert în 2 l de apă cu o lingură rasă de sare. Las-o să fiarbă 5-6 minute ca să nu se înmoaie prea mult, apoi scoate-o într-o sită, trece-o printr-un jet de apă rece şi las-o la scurs.

Unge cu unt un vas termorezistent, presară pesmetul, pune bucheţelele de conopidă şi toarnă peste ele smântână. Rade caşcavalul şi presară-l peste conopidă, apoi pune vasul în cuptor la foc mediu şi lasă-125-30 de minute, până se rumeneşte frumos caşcavalul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.