Conopida cu rosii si pulpe de pui

Printeaza

Conopida cu rosii si pulpe de pui din: pulpe de pui cu spate, conopida, ceapa, rosii, boia dulce, ulei, patrunjel verde, apa, sare, piper alb macinat.

 

Ingrediente:Conopida_cu_rosii_si_pulpe_de_pui

  • 3 pulpe de pui cu spate
  • 500 g conopidă
  • 1 ceapă
  • 2 roşii
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 10 linguri ulei
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • 500 ml apă
  • sare
  • piper alb măcinat

 

 

Mod de preparare:

Cureţi de piele pulpele de pui, le speli şi le laşi să se scurgă. Le prăjeşti pe ambele părţi, într-o tigaie cu ulei încins.

Cureţi ceapa şi decojeşti roşiile. Tai ceapa mărunt, iar roşiile în cuburi. Scoţi carnea din tigaie şi, în ule­iul rămas, căleşti puţin ceapa.

Adaugi boiaua dulce, sare, piper şi stingi cu apă. în acest sos, pui la fiert pulpele, la foc mic, pentru 25-30 de minute.

Intre timp, desfaci cono­pida în bucheţele şi tai roşiile în rondele. Aşezi pulpele într-uiî vas din sti­clă de Jena, torni sosul şi adaugi conopida şi roşiile tăiate în felii.

Acoperi vasul cu folie de aluminiu şi îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 20 de minu­te, până scade sosul.

Scoţi folia şi mai laşi vasul în cuptor, pentru 10 minute, până când preparatul se rumeneşte uşor. Serveşti mâncarea caldă, presărată cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Conopida cu rosii si pulpe de pui

Conopida_cu_rosii_si_pulpe_de_pui

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.