Conopida cu ierburi aromatice

Printeaza

Conopida cu ierburi aromatice din: conopida, naut, usturoi, seminte de chimne si chimion, migdale, patrunjel, marar, lamaie, ulei de masline.

Ingrediente:Conopida cu ierburi aromatice

  • 1 conopidă mare, de aproximativ 1 kg
  • 1 conservă de năut
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 linguriţe seminţe de chimen
  • 2 linguriţe seminţe de chimion
  • 100 g de migdale
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • zeama de la 1 lămâie
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Taie pătrunjelul şi mărarul mărunt, iar migdalele toacă-le grosier.

Taie conopida în bucheţele, pune-le într-un bol şi amestecă-le cu uleiul, usturoiul, chimenul şi chimionul, apoi transferă totul într-o tavă, întinzând floretele de conopidă într-un singur strat.

Dă tava la cuptorul încins la 200°C timp de 30 de minute, până ce conopida se rumeneşte (la jumătatea timpului amestecă în tavă), în ultimele 10 minute, adăugă năutul şi migdalele.

Scoate apoi tava, transferă conopida într-un bol, presară pătrunjelul şi mărarul tocat, adăugă zeama de lămâie, sare şi piper proaspăt râşnit şi amestecă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.