Conopida cu ierburi aromatice
PrinteazaConopida cu ierburi aromatice din: conopida, naut, usturoi, seminte de chimne si chimion, migdale, patrunjel, marar, lamaie, ulei de masline.
- 1 conopidă mare, de aproximativ 1 kg
- 1 conservă de năut
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 linguriţe seminţe de chimen
- 2 linguriţe seminţe de chimion
- 100 g de migdale
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- zeama de la 1 lămâie
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Taie pătrunjelul şi mărarul mărunt, iar migdalele toacă-le grosier.
Taie conopida în bucheţele, pune-le într-un bol şi amestecă-le cu uleiul, usturoiul, chimenul şi chimionul, apoi transferă totul într-o tavă, întinzând floretele de conopidă într-un singur strat.
Dă tava la cuptorul încins la 200°C timp de 30 de minute, până ce conopida se rumeneşte (la jumătatea timpului amestecă în tavă), în ultimele 10 minute, adăugă năutul şi migdalele.
Scoate apoi tava, transferă conopida într-un bol, presară pătrunjelul şi mărarul tocat, adăugă zeama de lămâie, sare şi piper proaspăt râşnit şi amestecă.
Pofta buna!