Conopida cu ciuperci la cuptor

Printeaza

Conopida cu ciuperci la cuptorConopida cu ciuperci la cuptor

Ingrediente:

  • 1 conopidă mare
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 2 linguri făină
  • 1-1/2 ceaşcă lapte
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură brânză rasă
  • 1 lămâie
  • sare
  • unt cât o nucă

 

Mod de preparare:

Fierbi o conopidă mare, desfă­cută în bucheţele. Cureţi apoi ciupercile, le tai subţire dacă sunt proaspete şi le înăbuşi în puţin unt.

Faci separat un sos dintr-o lingură de unt şi 2 linguri de făină, îl stingi cu laptele sau cu apa în care a fiert conopida.

După ce s-a răcit îl amesteci cu un gălbenuş, zeama de la o lămâie şi îi pui sare după gust.

Ungi o tavă cu unt şi aşezi un rând de conopidă, unul de ciuperci şi încă unul de conopida.

Torni apoi sosul, presari brânza rasă şi câteva cubuleţe de unt. Dai compoziţia la cuptor, la foc potri­vit, până se rumeneşte.

Conopida cu ciuperci la cuptor

Conopida cu ciuperci la cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.