Conopida cu ciuperci la cuptor
PrinteazaConopida cu ciuperci la cuptor
Ingrediente:
- 1 conopidă mare
- 200 g ciuperci proaspete
- 2 linguri făină
- 1-1/2 ceaşcă lapte
- 1 gălbenuş
- 1 lingură brânză rasă
- 1 lămâie
- sare
- unt cât o nucă
Mod de preparare:
Fierbi o conopidă mare, desfăcută în bucheţele. Cureţi apoi ciupercile, le tai subţire dacă sunt proaspete şi le înăbuşi în puţin unt.
Faci separat un sos dintr-o lingură de unt şi 2 linguri de făină, îl stingi cu laptele sau cu apa în care a fiert conopida.
După ce s-a răcit îl amesteci cu un gălbenuş, zeama de la o lămâie şi îi pui sare după gust.
Ungi o tavă cu unt şi aşezi un rând de conopidă, unul de ciuperci şi încă unul de conopida.
Torni apoi sosul, presari brânza rasă şi câteva cubuleţe de unt. Dai compoziţia la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte.
Conopida cu ciuperci la cuptor
Pofta buna!