Conopida cu chimion, coriandru si migdale la cuptor

Printeaza

Conopida cu chimion, coriandru si migdale la cuptor din: conopidă, ulei de măsline, sare, de mare, seminţe de chimion, seminţe de coriandru, ardei iute, migdale, lămâie (coaja şi zeama).

Ingrediente:Conopida cu chimion, coriandru si migdale la cuptor

  • 1 conopidă de mărime potrivită
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare de mare
  • 2 linguri seminţe de chimion
  • 2 linguriţe seminţe de coriandru
  • 1 ardei iute
  • 1 mână de migdale zdrobite
  • 1/2 lămâie (coaja şi zeama)

Mod de preparare:

Incingi cuptorul. Intr-o oală pui apă rece cu puţină sare şi laşi să dea în clocot. Când clocoteşte, pui conopida curăţată de frunze şi desfăcută bucheţele şi le laşi să fiarbă câteva minute.

Pui bucheţelele în­tr-o strecurătoare şi le laşi acolo să se zvânte bine, altfel nu se vor rumeni frumos. Treci fiecare bucheţel de conopidă prin ulei de măsline. într-un mojar, striveşti chimionul, coriandrul şi ardeiul iute.

Le amesteci cu migdalele sfărâmate şi pui totul în­tr-o tigaie călduţă şi fără ulei. Laşi pe foc mic, ames­tecând din când în când până se rumenesc uşor şi degajă arome delicate.

Adaugi apoi conopida dată prin, ulei şi amesteci bine. Când începe să-şi schimbe culoarea, adaugi coaja de lămâie rasă mic şi zeama de la lămâie.

Amesteci şi mai laşi la foc moderat maximum 5 minute. Pui totul într-o tavă po­trivită şi o dai la cuptor, la foc moderat, 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.