Conopida crocanta cu sos de ou si verdeata

Printeaza

O reteta de conopida crocanta cu sos de ou si verdeata din: ou, conopica, pesmet, faina, sare, oua, iaurt, ulei, menta, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Conopida crocanta cu sos de ou si verdeata

  • 1 ou
  • 1 conopida mica
  • pesmet
  • faina
  • sare

sosul

  • 2 oua
  • 100 g iaurt
  • 20 ml ulei
  • menta
  • patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfacem buchetele de conopida, le fierbem 10 minute in apa cu sare si le lasam sa se scurga. Batem oul cu sare si o lingurita de pesmet.

Conopida scursa o presaram cu faina si o trecem prin ou. Prajim in ulei incins câte 3 minute pe fiecare parte.

Preparam sosul. Fierbem ouale 10 minute. Frecam galbenusurile cu ulei, sare si piper,  pâna obtinem o maioneza.

Adaugam iaurtul,  menta si patrunjelul tocate. Servim conopida cu sosul de ou.

Conopida crocanta cu sos de ou si verdeata

Conopida crocanta cu sos de ou si verdeata

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.