Conopida in aluat

Printeaza

Conopida in aluat din: conopida, faina, drojdie, ou, apa, ulei, sare, piper, galbenus, ulei de masline, zeama de lamaie, marar, sare si piper.

Ingrediente:Conopida_in_aluat

  • 1 conopida
  • 150 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 1/2 pahar apa
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

sos:

  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 200 ml ulei de masline
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfaceţi conopida în bucheţele şi opăciţi-le 2 minute în apă clocoti­tă cu sare. Lăsaţi-le apoi la scurs. Amestecaţi oul bătut cu făina, apa, drojdia 1 linguriţă ulei, sare şi lăsaţi amestecul la rece 10 minute.

Pentru sos, amestecaţi gălbenuşul cu muştarul şi apoi turnaţi în fir subţire uleiul, amestecând mereu.

După ce aţi adăugat toată cantitatea de ulei, puneţi mărarul tocat mărunt, condi­mentele şi puneţi la rece maioneza obţinută.

Treceţi bucheţelele de conopidă prin compoziţia ţinută la rece şi apoi prăjiţi-le în ulei pe toate părţile.

Scoateţi-le pe şerveţele pentru a absorbi grăsimea de prisos.

Turnaţi peste ele sosul, înainte de servire, sau puneţi-l în vas separat.

Conopida in aluat

Conopida_in_aluat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.