Condimente sanatoase
PrinteazaWasabi
E hreanul japonezilor, o specie întâlnită cu precădere în Orientul îndepărtat. Spre deosebire de hreanul cunoscut la noi, deşi este şi el foarte iute, are calitatea de a putea fi consumat fără lacrimi şi fără a da arsuri puternice.
E servit de obicei alături de preparate cu peşte crud, precum sushi, sashimi sau tempura, sau la orez, sub formă de pastă verde. Cei mai conservatori îi pot savura aroma alături de preparate din cartofi, din pui sau peşte.
Pomenit chiar şi în Biblie, coriandrul dă savoare cărnii de pui, de porc, de vită, marinatelor, dar şi murăturilor. Se potriveşte foarte bine şi cu mâncărurile din cartofi şi ciuperci preparate la cuptor.
Ghimbirul
Răcoritor şi picant totodată, se adaptează perfect într-o sumedenie de combinaţii alimentare, indiferent dacă vorbim despre salate, feluri principale, deserturi sau cocteiluri.
Cardamomul
Este unul dintre condimentele cele mai de preţ, îndeosebi în ţările arabe.
Puternic aromat, conferă un gust aparte mâncărurilor din orez şi carne. Se numără dintre ingredientele celebrului curry şi se asortează perfect în preparatele iuţi.