Condimentarea, sararea si pregatirea pestelui

Printeaza

Condimentarea, sararea si pregatirea pestelui. Un rol decisiv pentru un preparat de succes o reprezintă sărarea corespunzătoare a peştelui. Sărarea peştelui trebuie să se încheie înainte de afumare.

Sărarea peştelui după afumare aşa cum se poate proceda în cazul peştelui fiert nu este posibilă. în principiu există două modalităţi de sărare: sărarea şi saramurarea. Pentru asta trebuie să folosim exclusiv sare de masă sau amestec gata preparat pentru saramură, care conţine diferite plante aromate şi condimenlte.

Sărarea

Această metodă este foarte avantajoasă deoarece peştele poate fi agăţat la afumat relativ repede de cele mai multe ori după 1,5 – 2 ore. Durata sărării depinde totuşi de mărimea peştelui.

Sarea se absoarbe în carnea peştilor care au fost congelaţi în prealabil mai repede decât în cea a peştilor proaspeţi. Această metodă nu asigură însă întotdeauna o sărare uniformă a cărnii.

Sărarea presupune frecarea cărnii de peşte cu sare de masă. Important este însă să nu fie sărate doar părţile exterioare ale peştelui ci şi interiorul.

Potrivite pentru această sarcină sunt mănuşile subţiri de latex pe care le puteţi cumpăra de exemplu de la farmacie. Astfel protejăm considerabil pielea mâinilor. Această metodă este recomandată în cazul pielii sensibile sau în cazul unor cantităţi mari de peşte.

Sărarea peştelui trebuie să se încheie înainte de afumare.

Peştii care au fost săraţi se aşează în straturi într-un recipient din plastic. După posibilitate, peştii trebuie aşezaţi cu partea opusă, adică capul unuia să fie aşezat pe coada celuilalt, pentru a obţine o împărţire uniformă.

Potrivite pentru sărarea peştelui sunt recipientele de plastic care au găuri mici la fund deoarece în cazul multor peşti se formează adesea un lichid foarte sărat. Stratul de peşte de pe fundul recipientului se sărează foarte tare.

Prin găurile de la fundul recipientelor însă acest lichid sărat se poate scurge.

 

Condimentarea, sararea si pregatirea pestelui

Condimentarea, sararea si pregatirea pestelui

 

 

 

 

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.