Concentrat de ardei, gogoşari şi roşii

Printeaza

O reteta simpal de concentrat de ardei, gogosari si rosii din: ardei gras rosu, gogosari, rosii si sare.

Ingrediente:Concentrat de ardei, gogoşari şi roşii

  • 3 kg ardei gras roşu
  • 1 kg gogoşari
  • 3 kg roşii
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi roşiile, ardeii şi gogoşarii, lăsaţi-le să se scurgă. Treceţi prin maşina de tocat roşiile şi arde­ii. Puneţi-le la fiert, la foc potrivit. Amestecaţi din când în când pen­tru a nu se prinde de vas.

Este bine dacă se lucrează la o plită sau pe un ochi de aragaz peste care se pune o bucată de tablă, de ţiglă, de că­rămidă subţire de şamotă.

După ce amestecul a fiert 30 de minute, se adaugă gogoşarii tăiaţi în felii sau cubuleţe. Lăsaţi să fiarbă până când scade aproape toată apa lăsată de roşii. Săraţi, după gust, şi puneţi amestecul în borcane pe care închideţi-le apoi ermetic.

Sterilizaţi borcanele timp de 30 de minute în cuptorul încălzit la foc mic şi lăsaţi-le apoi în cuptor, fără foc, până a doua zi. Acest concentrat poate fi adăugat la supe, ciorbe, sosuri sau servit ca atare, lângă mâncare de cartofi sau carne.

Concentrat de ardei, gogoşari şi roşii

Concentrat de ardei, gogoşari şi roşii

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.