Concentrat de ardei, gogoşari şi roşii
PrinteazaO reteta simpal de concentrat de ardei, gogosari si rosii din: ardei gras rosu, gogosari, rosii si sare.
- 3 kg ardei gras roşu
- 1 kg gogoşari
- 3 kg roşii
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi roşiile, ardeii şi gogoşarii, lăsaţi-le să se scurgă. Treceţi prin maşina de tocat roşiile şi ardeii. Puneţi-le la fiert, la foc potrivit. Amestecaţi din când în când pentru a nu se prinde de vas.
Este bine dacă se lucrează la o plită sau pe un ochi de aragaz peste care se pune o bucată de tablă, de ţiglă, de cărămidă subţire de şamotă.
După ce amestecul a fiert 30 de minute, se adaugă gogoşarii tăiaţi în felii sau cubuleţe. Lăsaţi să fiarbă până când scade aproape toată apa lăsată de roşii. Săraţi, după gust, şi puneţi amestecul în borcane pe care închideţi-le apoi ermetic.
Sterilizaţi borcanele timp de 30 de minute în cuptorul încălzit la foc mic şi lăsaţi-le apoi în cuptor, fără foc, până a doua zi. Acest concentrat poate fi adăugat la supe, ciorbe, sosuri sau servit ca atare, lângă mâncare de cartofi sau carne.
Concentrat de ardei, gogoşari şi roşii
Pofta buna!