Compot de ringlote

Printeaza

Compot de ringlote din: ringlote, zahar, scortisoara.

Stiati ca… ringlotele sau renglotele, denumite diferit în funcţie de zona geografică, sunt o varietate de prune mari, aproape sferice, galben-verzui sau roşcate.

Ingrediente:Compot_de_ringlote

  • 2 kg ringlote
  • 800 g zahăr
  • 3-4 batoane de scorţişoară

 

 

 

Mod de preparare:

Speli prunele şi le cureţi parţial de coajă, o dungă da, una nu. Le aranjezi în borcane cu volumul de 800 ml şi torni peste ele apă. Verşi apoi apa într-un vas, măsori volumul apei şi adaugi în vas zahărul. Incălzeşti apa şi amesteci până se dizolvă zahărul şi ai obţinut un sirop.

Pui în fiecare borcan câte o jumătate de baton de scorţişoară şi torni siropul cald, în borcanele aşezate pe suporturi metalice, astfel încât nivelul apei din borcan să fie la 2-3 cm sub gura borcanului.

Aşezi borcanele într-un vas, pe prosoape ori scândurele, cu ziare între ele şi le fierbi pe baie de aburi, timp de 20 de minute. Le laşi să se răcească în vasul în care au fiert, le etichetezi şi le depozitezi în cămară.

 

Compot de ringlote

Compot_de_ringlote

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.