Compot dulce de prune

Printeaza

Compot dulce de prune din: prune, zahar, apa.

Ingrediente:Compot dulce de prune

  • 750 g prune
  • 5 linguri zahăr
  • zahăr vanilinat
  • apă

 

 

 

Mod de preparare:

Spălăm fructele, le punem în borcane sau în sticle cu gâtul larg, le acoperim cu zahăr. Punem peste zahăr 1 plic de zahăr vanilinat, acoperim cu apă rece şi legăm sticla cu celofan pus în două.

Punem compotul să se pasteurizeze în bain-marie 60 minute din momen­tul in care a început apa să fiarbă. Lăsăm să se răcească şi a doua zi pu­nem în cămară, la loc uscat şi rece.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.