Compot din dovlecei

Printeaza

Compot din dovlecei

Ingrediente:Compot din dovlecei

  • 5 kg dovlecei
  • 300 g zahar
  • 30 g sare de lamaie
  • lamaie
  • vanilie
  • aspirina

 

Mod de preparare:

5 kg dovlecei, curăţaţi de coajăşi de sâmburi, se taie cubuleţe care se pun într-o cratiţă, se stropesc cu 300 g zahăr, 30 g sare de lămâie şi se lasă să stea timp de 4-5 ore.

În borcanele de 1 l, curat spălate, se pun cubuleţe scurse de zeamă, jumătate de borcan, apoi adăugăm o aspirină pisată, o felie de lămâie, un praf de vanilie după aceea, turnăm siropul, legăm borcanele şi le fierbem pe Bain-Marie timp de 45 de minute.

Acoperim până a doua zi. Siropul se face, după dorinţă, dintr-un litru de apă, 200 g zahăr, se fierbe separat, apoi se pune peste dovlecei.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • compot de dovlecei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.