Compot de struguri

Printeaza

Compot de struguri

Ingrediente: 

  • un kg boabe de struguri
  • 200 g zahăr
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • pahare de apă
  • două-trei cuişoare

 

Mod de preparare:

Intr-o oală se pune la fiert apa în care s-au adăugat zahărul tos şi cel vanilinat. Cînd s-a dizolvat zahărul se adaugă şi cuişoarele.

Boabele de struguri se pun în oală cînd clocoteşte siropul. Se lasă să fiarbă pînă se înmoaie, aproxima­tiv 5-10 minute. Se verifică dacă este suficient de dulce şi se ia de pe foc.

Se poate servi cu feliuţe de lămîie, frunze de mentă sau chiar îngheţată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.