Compot de struguri albi

Printeaza

Compot de struguri albi din: struguri, zahar.

Ingrediente:Compot_de_struguri_albi

  • 1 kg struguri albi
  • circa 250 g zahar

 

 

 

 

Mod de preparare:

Alegi struguri cu boabele tari şi bine coapte, pe care îi speli, îi laşi să se scurgă şi apoi culegi de pe ciorchine boabele sănătoase. In borca­ne cu volumul de 720-800 ml, pui boabe de struguri astfel încât să umpli % din volumul borcanului.

In fiecare borcan adaugi câte 3 linguri de zahăr şi apă, în prealabil fiartă şi răcită. Nivelul apei în bor­can trebuie să fie cu 2-3 cm sub gura borcanului.

Infiletezi capacele borcanelor şi pui borcanele într-un vas mare, pe fundul căruia ai aşezat scândurele sau prosoape de bucătărie.

Torni apă până aproape de nivelul lichidului din borca­ne şi fierbi borcanele la bain-marie, 15 minute, cronome­trând din momentul în care începe fierberea. Le laşi să se răcească între pături, până a doua zi.


Compot de struguri albi

Compot_de_struguri_albi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.