Compot de prune cu vanilie

Printeaza

Compot de prune din: prune, apa, zahar, lamaie, vanilie.

Ingrediente:Compot de prune cu vanilie

  • 1 kg prune
  • 0,5 l apă
  • 300 g zahăr
  • zeama de la o lămîie
  • o bucăţică de vanilie baton

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert zahărul şi apa. În acest timp se curăţă fie-care prună de pieliţă şi se moaie în zeamă de lămîie. Astfel pregătite, se pun prunele în sirop, se adaugă vanilia şi puţină zeamă de lămîie.

Se lasă să fiarbă 5-6 min, din momentul cînd începe să fiarbă, luînd spuma care se formează.

Se ser­veşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.